Claudicatio intermittens – Brielle

Claudicatio intermittens

Claudicatio intermittens

claudicatioClaudicatio Intermittens ofwel etalagebenen is een pijnlijk en hinderlijk probleem als gevolg van slagaderverkalking in de benen.  Door het tekort aan zuurstof in de benen ontstaan krampen, tintelingen en verstijving, met bewegingsbeperking tot gevolg.

Het is een systeemziekte die het gehele vaatsysteem in uw lijf kan aantasten en me
erdere aandoeningen met zich mee kan brengen. Een herseninfarct en hartinfarct zijn de meest bekende aandoeningen. Om pijnklachten te vermijden gaan  veel mensen op een inefficiënte manier lopen. Dit kost extra zuurstof en kan door een verkeerd looppatroon blessures veroorzaken.
“Ziekte?”, hoor ik u wellicht denken….
Jazeker , etalagebenen is niet zomaar een pijnlijk been tijdens het lopen , maar mensen met deze ziekte voelen zich vaak echt ellendig en moeten hun leefwijze voor de rest van hun leven aanpassen.

Claudicatio therapie is een therapie die als doel heeft de pijnvrije loopafstand te vergroten.  De therapie bestaat uit o.a. loop- en fietstraining, spierversterkende oefeningen en bewustmaking van het looppatroon. Hierdoor wordt het aderverkalkingsproces vertraagd en de pijnvrije loopafstand vergroot. Uit onderzoek is gebleken dat door claudicatio therapie de gemiddelde loopafstand minstens verdubbelt, maar vaak verdrie- of verviervoudigd kan worden.

Geertje van Rooijen is bevoegd tot het geven van claudicatio therapie. Zij hoopt veel mensen te kunnen helpen bij dit vervelende en beperkende probleem. Heeft u last van etalagebenen? Vraag uw therapeut om meer informatie of laat u door uw huisarts of specialist doorverwijzen.

Meer informatie: https://www.claudicationet.nl