ZwangerFit cursus – Brielle

ZwangerFit cursus

ZwangerFit cursus

zwangerfit1Wil je tot het einde van je zwangerschap lekker fit blijven, zodat je de trap gewoon op kunt zonder buiten adem te raken? En een beetje lenig blijven, zodat je je veters nog kunt strikken ook als je buik prominent aanwezig is? Dan is de zwangerschapscursus ZwangerFit iets voor jou!

Fysio-Feenstra biedt aanstaande moeders het unieke programma ZwangerFit aan. Zo sport je tijdens je zwangerschap verantwoord en gecontroleerd en bouw je een goede conditie op. Het is wetenschappelijk bewezen dat sporten tijdens de zwangerschap klachten en (bekken)problemen kan voorkomen.

De cursus wordt gegeven door onze speciaal opgeleide fysiotherapeut Geertje van Rooijen.

Met ZwangerFit kun je starten vanaf 16 weken zwangerschap en je kunt doorgaan tot vlak voor de bevalling. De cursus bestaat uit wekelijkse groepslessen met maximaal 4 personen. De groepen zijn bewust klein van opzet zodat er meer persoonlijke begeleiding en controle mogelijk is. Tijdens alle lessen is er volop gelegenheid om ervaringen uit te wisselen, maar de lessen hebben vooral als doel je fysiek en mentaal goed voor te bereiden op de bevalling en de eerste periode daarna. We maken een onderscheid tussen prepartum en postpartum lessen: lessen vóór en na de bevalling.

De dertien prepartumlessen geven we voorafgaand aan de bevalling. Hieronder zijn 10 bewegingslessen waarin je actief bezig bent. De 10 actieve bewegingslessen wisselen we af met 3 informatieve lessen. We starten met een warming-up en maken gebruik van diverse oefenmaterialen. We werken aan de conditie en geven speciale aandacht aan houding, bekken en bekkenbodemspieren. De actieve bewegingslessen wisselen we af met informatieve lessen. Hierin vergroten we je kennis van de verschillende fases van de bevalling, ademhaling, persen, de bekkenbodem, etc. Partners zijn hierbij welkom! Mocht je na afloop van de cursus behoefte hebben om door te trainen tot het einde van je zwangerschap, dan kan dat uiteraard.
zwangerfit2Na de bevalling volgen nog vijf zogenaamde postpartumlessen. We raden aan hier ongeveer zes weken na de bevalling mee te starten. Ook dit zijn actieve bewegingslessen waarin we werken aan conditie, versterking van de bekkenbodem en een goede manier van tillen.

Na inschrijving voor de cursus volgt eerst een persoonlijk intakegesprek met Geertje van Rooijen. Dit gesprek duurt een kwartier tot een half uur. Natuurlijk mag je iemand meenemen. De groepslessen duren 1 uur en worden bij genoeg aanmeldingen gehouden op dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur en van 20.00 tot 21.00 uur. De groepslessen tot 4 personen vinden plaats in de oefenzaal van onze praktijk.

Algemene voorwaarden

 

Tarieven
Intake gesprek Voorafgaand aan deelname aan ZwangerFit® Individueel, max ½ uur ( wordt vergoed door de aanvullende verzekering bij de Zorgverzekeraar) € 47,00
ZwangerFit® prepartum
Prepartum pakket 10 actieve ZwangerFit ® prepartum lessen
2 ZwangerFit® prepartum informatieblokken
1 ZwangerFit ® partner les
€195,00
ZwangerFit® postpartum
Voordeel pakket extra lessen 5 actieve ZwangerFit® lessen € 80,00
Losse lessen ZwangerFit®
Losse lessen Losse actieve ZwangerFit®prepartum of postpartum les € 17,50