Overgewicht bij kinderen – Brielle

Overgewicht bij kinderen

Overgewicht bij kinderen

Gymnastic balls and kids on them

Jong & Fit is een intensief trainingsprogramma voor kinderen van 4 tot 12 jaar met overgewicht. We werken aan de conditie en leren wat een gezonde levensstijl inhoudt.

De meeste ouders doen hun uiterste best om hun kind de juiste leefstijl mee te geven, maar dat is niet altijd even makkelijk. Ruim 13 procent van de kinderen in Brielle kampt met overgewicht. Hulp van een diëtist en intensieve begeleiding van een fysiotherapeut kunnen hierbij helpen. Doel van het Jong & Fit programma is een gezond gewicht, een actieve leefstijl en kennis van gezonde voeding. Zowel ouders als kind spelen hierin een grote rol.

Programma
In een periode van 4 maanden volgen de kinderen 2 keer per week sportieve groepslessen van 1 uur, op maandag- en woensdagmiddag. In de les trainen we in drietallen, ingedeeld naar leeftijd. Voor een optimaal resultaat is het wenselijk dat alle lessen worden gevolgd.

A cute four year old boy wearing red and blue bending over to touch his right toes.

Bewegen is niet alleen goed voor het lichaam, het is ook leuk! Ook is het een heerlijke uitlaatklep. Daarom sporten en bewegen we op zoveel mogelijk verschillende manieren. Zo ontdekt het kind wat hij of zij leuk vindt en welke vorm van beweging het beste bij hem of haar past. We werken aan conditie, houding en aan plezier in bewegen. Binnen, maar vaak ook buiten. Iedereen kan sporten op eigen niveau en eigen inbreng is altijd mogelijk.

De kinderdiëtist geeft 4 ouderbijeenkomsten tijdens de trainingsperiode van uw zoon of dochter. Tijdens deze bijeenkomsten leert u de andere ouders kennen en is er ruimte om vragen te stellen over voeding en gezondheid. Ook is er een informatief gedeelte. Na de bijeenkomsten wordt u uitgenodigd om ook individueel met de diëtist in gesprek te gaan. Ook de kinderen krijgen twee keer op een speelse manier uitleg over wat voeding betekent voor ons lijf.

Tijdens de ouderbijeenkomsten zal een pedagoog het belang van eten als sociale gebeurtenis benadrukken. Als ouder heb je een voorbeeldfunctie en kun je laten zien wat gezonde eetgewoontes zijn. Door een gezellige sfeer te creëren en met elkaar aan tafel te gaan zitten, verbetert het onderlinge contact.

jong-en-fitKosten
De kosten voor training met de fysiotherapeut worden gedekt door de basisverzekering. Met een verwijzing van de kinder- of huisarts zijn ook de kosten voor de diëtist te declareren vanuit de basisverzekering.

Aanmelden
Aanmelden of meer info? Kijk op www.compleetvoedingsadvies.nl of neem contact op met ons via e-mail: info@fysio-feenstra.nl of bel naar de praktijk: 0181-414241, bij voorkeur op maandag-, woensdag- en donderdagochtend.