Medische fitness – Brielle

Medische fitness

Medische fitness

medfitness1Fysio-Feenstra Fit is een medische fitnesstraining op maat. De training kan een aanvulling zijn op de fysiotherapie en de manuele therapie, waarbij rekening wordt gehouden met lichamelijke klachten. Ook bij een verminderde balans, stabiliteitsklachten, conditieverlies of voor ouderen die op een veilige manier willen bewegen, is deze training heel geschikt.

De training is bedoeld om de fysieke mogelijkheden op een verantwoorde manier uit te bouwen. Fysiotherapie en manuele therapie maken onder meer de gewrichten los; Fysio-Feenstra Fit zorgt ervoor dat uw spieren weer sterk worden, om toekomstige klachten of een herhaling van klachten te voorkomen. Een betere spiercontrole verkleint de kans op blessures.

Klachten
Geschikt als aanvulling op fysio- en manuele therapie bij:

oefenzaal-5

Blessures
In de sport komen vele zogenaamde overbelastingblessures voor. Denk aan de tenniselleboog, de liesblessure, de lopersknie en zwemmerschouder. Deze blessures komen niet door een teveel aan belasting, maar vaak door een verkeerde belasting. Een belangrijk onderdeel van de training is balans- en stabiliteitstraining. Niet alleen belangrijk voor (ex)patiënten, maar ook voor sporters. Het gebeurt regelmatig dat na afsluiting van de behandeling klachten terugkomen bij werkhervatting of tijdens het sporten. Balans- en stabiliteitstraining is een goede manier om dit voor te zijn en de terugkeer van klachten aanzienlijk te verkleinen.

Werkwijze
We stellen een trainingsschema op maat op, eventueel in overleg met uw huidige fysiotherapeut. Hierbij houden we rekening met uw fysieke klachten en wensen. De training vindt in twee- of drietallen plaats onder begeleiding van fysiotherapeut Desi van Aalst en duurt 1 uur.

Doordat de groep heel klein is, krijgen alle deelnemers individuele aandacht. Met behulp van diverse trainingstoestellen en oefenmaterialen trainen we de belangrijke spiergroepen. We houden rekening met uw houding, balans, beweegbaarheid en belastbaarheid en werken aan conditie, balans en stabiliteit. Op verzoek is het mogelijk de training deels buiten te geven. Meedoen voor 1 les is mogelijk, maar u kunt pas echt resultaat verwachten bij een serie van minimaal tien lessen.medfitness3


De kosten

Individuele intake met de fysiotherapeut: € 47,-
Dit bedrag kan gedeclareerd worden bij uw zorgverzekeraar indien u aanvullend verzekerd bent.

Losse les ( 1 uur sporten ) € 16,- per les
10 lessenkaart € 140,- € 14,00 per les
Het is ook mogelijk om individueel af te spreken voor de training.

Interesse of vragen?
Mail naar info@fysio-feenstra.nl of bel naar de praktijk: 0181-414241, bij voorkeur op maandag-, woensdag- en donderdagochtend.